Binks – Demo ‘Dit is de Shit’

1 januari 1999


BINKS IS EEN 4 KOPPIG VOLKOMEN BRUGSE HIPHOPACT ONTSTAAN IN 1999. DE TAAKVERDELING IN DE BAND IS ALS VOLGT:
- DJ FLYING DUTCHMAN (FLD): VERZORGT DE SCRATCHES EN SAMPLES ALSOOK DE PRODUCTIE EN DRAAIT LIVE DE BEATZ AANEEN. ANDERE PROJECTEN OP Z’N PALMARES ZIJN O.A. : BRUGESTHING, FLYIN SOUND, 008, … TJEK OOK Z’N MYSPACE PAGINA: WWW.MYSPACE.COM\FLD
- BEATCREATOR MOTHERLAB AKA FRANZEMANZO: CREEERT MET Z’N COLLECTIEF ONZE BEATZ, EN DOET DIT ZEER AARDIG WERKT VEELAL ZONDER SAMPLES EN MAAKT DUS ALLES ZELF AAN DE HAND VAN SYNTHS EN DRUMBOXES ( YAMAHA, KORG, VIRUS,…)  GEEN GEJAT BINKS SHIT OG!!!!!
- MC PHENO: LYRICS, RECHTSTREEKS TOT DE KERN, GEEN GELUL TYPE RAPS
 MC DESS (DUBBEL S): LYRICS, INVENTIEVE NEW SCHOOL STIJL
LIVE WORDEN WE DIKWIJLS BIJGESTAAN DOOR VOLGENDE PERFORMERS:
- FLO: DJ, 2 DJ’S EN 2 MC’S SHOW: BREAKS EN CUTS OP HET PODIUM
SENNA: EXTRA VOCALIST…
WAT WE BRENGEN IS RECHT TOE RECHT AAN WEST-VLAAMSE RAPS MET BEATZ DIE RECHTSTREEKS UIT DE VROEGE JAREN ’90 LIJKEN TE STAMMEN. DE STIJL VARIEERT VAN FEEL-GOOD-PARTY-RAP TOT HARDERE UNDERGROUND TRACKS. NA 2 UITGEBRACHTE EN 2 “STILLE” DEMO’S IS DE TIJD EINDELIJK RIJP VOOR EEN VOLWAARDIGE RELEAS DE VERTRSCHIJNINGSDATUM IS VOORZIEN VOOR APRIL 2008. (KOPEN DIE HANDEL!!!!!!! STEUN DE VLAAMSE SCENE!!!). SAMEN MET ANDERE ARTIESTEN VORMEN WE HET COLLECTIEF: ANONYMOUS HENCHMAN ZO PROBEREN WE EEN ZO BREED MOGELIJK GAMMA TE BIEDEN GAANDE OVER VERSCHILLENDE STIJLEN ALS DISCO, R’NB, DRUM AND BASS, HIPHOP, RAGGA, ELEKTRO, TECHNO, … OOK ARTWORK EN WEBDESIGN REGELEN WE ZELF (D-FLO), EVENALS RECORDING.
GESCHIEDENIS
ALLES BEGON ZO ROND 1995 TOEN DESS AND PHENO SAMEN MET ENKELE SCHOOLKAMERADEN OP EEN GRAUWE ZOLDERAMER WAT BEGONNEN TE RAPPEN EN AAN BEATZ TE KNUTSELEN EN PLAATJES TE DRAAIEN. MAAR MATEN KOMEN EN MATEN GAAN EN ZO VORMDEN WE DOOR DE JAREN HEEN MET HEEL WAT VERSCHILLENDE MENSEN EEN AANTAL GROEPJES (ZOOTED POSSE, BHC, GUERRILLIAZ,…). EIGENLIJK BEGON HET PAS CONCREET IN 1998 TOEN ENKEL NOG PHENO AND DESS ALS MC OVER WAREN GEBLEVEN, VOOR DE BEATZ KREGEN WE TOEN DE HULP VAN DJ TWEET AKA MR T(DE NIHILISTEN, HEADZ HIGH,…). WE KREGEN ENKETE MOOIE OPTREDENS ( NEDERSALON, FEEST IN ‘T PARK,…). EN WE KREGEN OOK DE OPDRACHT OM VOOR DE WEST VLAAMSE STUDENTEN EEN GEDICHT VAN GUIDO GEZELLE OP MUZIEK TE ZETTEN. DE WIL OM EENS WAT CONCREET OP TE NEMEN (OP HET EIGEN LABEL PHATTIX PRODUCTIES) WAS ER EN ZO WERKTEN WE VOOR ONZE EERSTE DEMO SAMEN PRODUCER LAMOTTA EN VERSCHEEN VOOR HET EERST DE NAAM BINKS TEN TONELE, ONZE STIJL WAS TOEN NOG HOOFDZAKELIJK AN, DE VERKOOP BINNEN HET BRUGSE WAS TOEN EEN KLEIN SUCCESJE, EN IN 2004 WERD BINKS ‘GEBOREN’ IN Z’N HUIDIGE VORM: MET MOTHERLAB EN DJ FLD MET ALS RESULTAAT DE TWEEDE DEMO. OOK DIE VERKOCHT VLOT, TOCH EVOLUEERDEN WE NOG VERDER IN DE LAATSTE VIER JAREN DE STIJL VAN AN WAREN WE ONTGROEIT EN WE BEGONNEN TE EXPERIMENTEREN WET BRUGSE RAPS OOK HIERVAN MAAKTEN WE 2 DEMO’S MAAR DIE HEBBEN WE NOOIT VERKOCHT, EN NU NA 4 JAAR WERK ZIJN WE EINDELIJK KLAAR MET ONS PRONKSTUK DIE WELDRA IN DE WINKELS ZAL LIGGEN.
PLAYLIST
01 JE WEET WIE DIT IS
02 WERELD VAN VERSHIL
03 WOORDENKUNSTENAAR
04 DE HEIN LOERT
05 24 UREN RAP (DIT IS DE SHIT)
06 BLINDELINGS
07 DRIFTMUZIEK
08 NIETS DAN HIPHOP