3600 – Genk Stad

26 februari 2004


Tien Italiaanse en Marrokaanse muzikanten uit de Genkse wijken Winterslag, Waterschei en Termien vormen sinds een jaar het huisorkest van kunstencentrum TOR. Onder de naam 3600 mixen ze elementen uit de Marokkaanse Berbermuziek en Rai, Italiaanse accordeon, strakke gangsterbeats en Genkse slang, zingen en rappen ze over hun stad en wijk in het Nederlands, Marrokaans, Engels en Italiaans. Onder leiding van Hamid Bouhouliha (vzw De Krijtkring) wordt gezocht naar vernieuwende combinaties tussen verschillende muziekgenres. Na enkele onvergetelijke optredens tijdens RE:ACTOR, Genk on Stage en KERNRE:ACTOR mocht de groep in 2003 het voorprogramma doen van Starflam in het Muziekodroom, Hasselt. Eind februari brengt 3600 een eerste single uit, Genk Stad. De release zal gepaard gaan met een persmoment op het dak van shopping 3 (13 maart) in het centrum van Genk en een optreden van Moussem (Antwerpen, 29 februari).

Link

http://www.kunstencentrumtor.be/3600/

Beeld

2004-3600