Morsdood (Wasteland.be 2005)

1 januari 2005


Ik hoorde morsdood voor het eerst rond 1997, toen nog met de grenzeloos-click. Hoe raakten jullie verzeild in een voornamelijk Mechelse crew? 

In die tijd kwamen de pioneers gewoon samen onder één crew, er waren toen nog niet veel groepen, dusja, we werkten allemaal samen! one love gewoon
 
Jullie laatste cd verkocht bijzonder goed, ondanks de non-support vanuit de media. Hoe kijken jullie nu terug naar jullie eerste album?
 
Ons debuutalbum is een classic geworden, we zijn nog altijd content over het album! De waarheid kwetst kan op een nakomer rekenen! en wat de media betreft: fuck ze! ik heb de straat!
 
Je begon met ‘Spliff squad’ als crew en label. Je leuze was steeds ‘respect voor iedereen die bezig is’.. is dat nog steeds de filosofie? en wat volgt daaruit?
 
Dat is nog steeds en het zal zo blijven ook! Je hebt altijd rotte appels, maar die haal je eruit. Spliff recordz bestaat nu bijna 5 jaar,ons album was tot nu toe idd ‘t best verkochte. Nu brengen we sanctum’s album uit, ares en tribal poursuite ook. Er volgen dit jaar nog enkele releases maar die blijven momenteel een verrassing!
 
Sinds jullie start zijn er al enkele ruzies geweest rond jullie, welke lessen trek je daaruit?
 
Ik heb er geen last niet nee, problemen heb je altijd. In elke crew zijn er wel woorden, mensen die niet functioneren gooi je buiten, ‘t hof fuck ze! Ik’lig er niet wakker van! das geen hiphop. punt uit.
  
Je nieuwe single ‘zere zere allen an de kant’ is klaar om de ether in te gaan. Waarom hebben jullie er toch zo lang mee gewacht?
 
Het zal het wachten waard zijn, deze shit zal zwaar zijn! Typisch morsdood-stijl! Ik was teveel bezig met ‘t label enzo, maar nu was het weer tijd om iets te droppen. Het is ook de laatste clip van ‘t album, van dit nummer moesten we gewoon een clip maken haha.
 
Je rapt samen met je broer, komen jullie makkelijk overeen? Hoe kwam Morsdood tot stand?
 
Ik heb geen problemen met mijn broer, we hebben alle twee een andere flow,stijl,… Maar dit past perfect samen. Morsdood zou morsdood niet zijn zonder hem.
 
toekomsplannen?
 
Ten eerste, dit jaar met ‘t label deftige shit uitbrengen. Ten tweede, de nieuwe cd van morsdood uitbrengen en maken dat ie zwaar is;
er zijn plannen voor een boekingskantoor op te richten over gans Belgie.
 
Veel succes met de nieuwe single!
 
thx man, 1 love