Prev (Gobots.be 2007)

22 december 2007


Prevster heeft zijn eigen hip hop magazine, rapt in twee groepen : Het Verdikt en de Rijmtechniekers en heeft tussendoor nog tijd om te jureren op Muzikantendag. Hebt u vandaag al wat talent over de vloer gehad? Prevster: Dat viel redelijk mee, maar ik moet zeggen dat het begin van de dag heel schraal was. (lacht) En naar het einde van de dag, de voorlaatste was eigenlijk diegene dat het totaalpakket had en zij hier (Trinidad de Viento nvdr.) hebben een project dat ongelooflijk is in principe. Hiphop hangt samen met community, met expressie, om dan echt van hier naar daar te gaan en een uitwisselingsproject op poten te zetten, da’s niks dan lof hé.

Waarom hebben ze je hier gevraagd als jurylid?
Prevster: Ongeveer tien jaar geleden heb ik een magazine opgestart en dat was toen ongeveer het enige hiphop magazine en forum in Vlaanderen. Ik heb het ook wel opgestart omdat het nodig was, want je had geen communicatie in de media over hiphop. Het draait ondertussen al tien jaar en ik doe er de meeste reviews van artiesten.

Is er zoveel nood aan feedback?
Prevster: Voor groepen die hiphop maken is het quasi onmogelijk om reviews te krijgen die een beetje vanuit het vak komen. Als je een demo naar RifRaf (muziekmagazine) stuurt is dat een rocker die je plaat bespreekt en dat is een heel ander soort feedback. 

Hoe pakken jullie het dan aan?
Prevster: Wasteland Magazine heeft een redelijke grote community, daar hebben we elke maand 9000 unieke bezoekers. En dat betreft iedereen: van een Lefto en een Krewcial die echt wel internationaal bezig zijn tot mensen die net beginnen en over hun eerste nummers feedback willen. Ik ga meestal rechtstreeks naar dat forum, vandaar dat ik gevraagd ben.

Zijn er nog zaken waar je je buiten het magazine mee bezig houdt?
Prevster: Momenteel voornamelijk met Verdikt, een groep met vijf mc’s uit vijf verschillende provincies. Dat is dus eigenlijk weer een beetje mensen samen brengen, wat wel een rode draad is in wat ik doe. We hebben iemand uit Limburg, Nupster, iemand uit Antwerpen, Scale van St Andries mc’s, in Leuven is er WIM van Phillibustas en ik kom uit Gent: Prevster van Rijmtechniekers, en uit Kortrijk is dat dan Xspans, ook van Rijmtechniekers, en PITA uit Mechelen, vroeger bij ABN geweest. Hij heeft ons samengebracht omdat hij vond dat iedereen op zichzelf goed bezig was maar toch afzonderlijk niet echt doorbrak. Dus we gaan vijf mensen die echt allemaal elk apart consistent en al lang bezig zijn samenbrengen en daarmee een nog grotere dynamiek creëren.

En is daar al iets uit voortgevloeid in de vorm van een plaat of dergelijks?
Prevster: Onze clip is nu op televisie, ons eerste album is er volgende maand en ons tweede album is er al in maart. We hebben vorige week ook een hele week in de studio gezeten en dan komen er nog de solo’s en zaken van Rijmtechniekers. Ik ben ook juist afgestudeerd, dus als je goede jobs hebt die veel geld opbrengen kan je mij steeds contacteren. (lacht)

Waar kunnen we terecht voor nog meer informatie hierover?
Prevster: Ik stel voor dat je gewoon Het Verdikt af en toe checkt, daarop komen er voortdurend nieuwe dingen. We zijn ook van plan om met veel clips en collaboraties te werken. Als er mensen met goede ideeën zijn, die mogen altijd langskomen. Jullie zijn van Mechelen, ons label is van Mechelen, we kunnen altijd samenwerken.

Raf Verbruggen (JVC)

 

Interview met Prevster op Gobots.be

Dit interview werd afgenomen op de muzikantendag van Poppunt

http://gobots.be/items.php?p=YD5B95PT

http://www.supo.be/v1/_cultuur/20071115_muzikantendag_JVC/default_trinidad.asp