Power en de Mauz – Power en de Mauz

Dat er leven is na Spokesmen, wordt dezer dagen met overtuiging bewezen. Dyna spit de beats van El One vol, dj Droppa doet zijn ding nu min of meer Big Band-gewijs en Powahed ging twee jaar geleden eens met de Mauz babbelen. Twee jaar samenwerken leverde resultaten en daarvan worden er nu 5 stuks met de buitenwereld gedeeld. Maak kennis met Power en de Mauz. Het Waas accent van Powa deed reeds menig podium aan, werd vereeuwigd op het album Moedermelk van Spokesmen en was ook al te horen op de compilatie De Schreeuw Van Vlaanderen. Naast begenadigd breakdancer bij de crew Raw Material is Mauz ook een gedreven dj. Zijn meest opvallende wapenfeit was het het verkrijgen van de titel ‘Winner of the Red Bull Beat Battle mixtape challenge 2007’

in de Red Bull Beat Battle, te Londen. Lof van Crazy Leggs (Rock Steady Crew) was dan ook geheel terecht.

Op regelmatige basis draait hij ook in de Stereo Sushi (The Love Below) en deelde zo ondermeer affiches met DJ Jazzy Jeff, DJ Premier, DJ Maseo (De La Soul), DJ Cash Money en Maceo Parker. Samen pogen deze kerels de fonk terug te brengen in een old-skool en nineties vibe, voorzien van een Kruibeeks-Antwerpse touch. De EP Power en de Mauz, is de appetiser voor een volwaardig album dat naast beats van Mauz ook producties van dj Droppa zal bevatten.Uiteraard zal er plaats zijn voor gastbijdragen van andere MC’s en ook een zangeres staat op hun wishlist.

De tracklisting voor Power en de Mauz is:

1) intro
2) Onze Wereld
3) Oepeigetempo
4) Wedoewegewoon
5) Raw Material Theme

Powahed Myspace
dj Mauz Myspace