Shockproof – Controverzen EP (RifRaf 2008)

26 januari 2008


Als aanloop naar de full-cd met zijn groep PT kroe, brengt de Vlaams freestylekampioen Shockproof samen met beatcreator Mellow P de EP “Controverzen” uit. Shockproof, een jonge Mechelaar, is ad rem en to the point. Op nonchalante, observerende wijze geeft hij met wisselend succes commentaar op de hedendaagse maatschappij. De relaxe, jazzy beat van ‘Adempauze’ verdiende meer dan een kort intermezzo en tijdens het nogal zeurderig aandoende ‘Dans Des Doods’ drukten wij ietwat nijdig de skiptoets in. Dan liever ‘Andere Bril’, waarin Shockproofs liefde voor de mic naar boven komt: “Hiphop als wegwijzer gaf m’n leven richting / Tracks schrijven is voor mij geen verplichting.” We geloven de man op zijn woord.

Review written by wd (c) Rifraf