A.M.O.K. – Alles of Niks

1 mei 2008


AMOK, een Leuvens hiphopcollectief bestaand uit de emcees Carloz, Letzl en Roncha, ontstaat in 2005. Samen met producer Kenshin leverden ze in het voorjaar van 2006 een eerste demo met 8 nummers af, opgenomen en waar nodig opgepitcht door Pita. Na die eerste release begint AMOK aan een reeks van een 40-tal optredens in 2 jaar doorheen België (en sporadisch ook Nederland), en wordt met diverse producers (Mellow Phuu, Midi Evil & Juz Kiddin, Fallus en Kenshin) gewerkt aan een eerste groepsalbum. AMOK verschijnt op verschillende Belgische en benelux-hiphopverzamel-albums zoals L.O.U.V.A.I.N., 9000 Sessies vol. 1, Polemo vol.1uid, Open Mic en de gratis downloadbare internettapes BeNeDeLuxe I en II, en Carloz heeft zijn 18 tracks tellende solodebuut ‘6 jaar na datum’ klaar liggen. In 2007 wordt met kortfilmregisseur Jasper Vrancken een eerste lowbugetclip opgenomen (“Geen Stress”), die de TV niet haalt maar toch positief ontvangen wordt. Roncha haalt de kwartfinales van de battle Skillz en wordt later opgemerkt met een featuring op Baz’ album Punt Komma. UPDATE!!! Sinds 31/3/’08 is het eerste full-album van A.M.O.K. <..> verkrijgbaar!! Gauw meer info over verkoopspunten so stay tuned!