A.M.O.K. – Alles of Niks (Oor 2008)

3 mei 2008


Het is wonderlijk dat een land ingeklemd tussen hiphopnaties als Frankrijk en Nederland zo weinig te bieden heeft op het gebied van hiphop. Ook van de grote allochtone gemeenschappen uit Antwerpen en Brussel horen we niks. Het kan natuurlijk best onze schuld zijn dat we enkel Krewcial en ‘t Hof van Commerce kunnen stamelen wanneer we vrij moeten associĆ«ren op de term Vlaamse hiphop. Onze kennis is inmiddels aangevuld met A.M.O.K. Het drietal uit Leuven levert met Alles Of Niks een zeer plezant album af. De sterke producties van Kenshin, rustig en uiterst melodieus, stuwen de getalenteerde mc’s tot grotere hoogten. Het leven in Leuven en het aangrenzende Kessel-Lo levert A.M.O.K. weinig streetwise teksten op, maar het is de groep juist te prijzen dat ze desondanks niet vervalt in onzinnige verhaaltjes of zinloze opschepperij. A.M.O.K. zet hier misschien wel de eerste stap op weg naar BelgiĆ« als nieuwe hiphopnatie.