Digitaal ::: Basta Bla – Alles komt goed / Hiphop (Kinkystar)

28 mei 2008


The name of the project Basta Bla speaks for itself and could be translated to ‘no more nonsense’. This no nonsense hip hop band brings introduces life, both ups and downs, into it’s sound. do not expect meaningless lyrics, but reflections on how good or bad life can really be. 

‘Two turntables and a microphone’ is all DYNA needs to steal the show on partner in crime EL-ONE’s typical pounding and curious beats. All material was produced and mixed by EL-ONE. the tracks were mastered by Chris Kauwelier.

De betekenis van de groepsnaam Basta Bla spreekt eigenlijk voor zich. Je zou het vrij kunnen vertalen als ‘gedaan met zeveren!’. Deze ‘no-nonsense’ hiphop band zet het alledaagse leven met haar ups en downs om in muziek. Verwacht u dus niet aan inhoudsloze teksten, maar aan een weerspiegeling van hoe hard en mooi het leven kan zijn. Onder het motto ‘two turntables and a microphone’ steelt Dyna de show op de pompende en eigenwijze beats van partner in crime DJ El-One. 

 

BASTA BLA zijn Dyna en El-One

DYNA:
Gepassioneerd door alles wat met hiphop te maken heeft, begon hij op jonge leeftijd aan zijn eerste rapteksten. Nu, bijna 10 jaar later is hij lid geweest van het Engelstalig rapcollectief UNA met dj Jerboa en rapte hij bij de levendige en ervaren Nederlandstalige groep Spokesmen. Dyna verscheen op verschillende verzamelalbums en street tapes. Hij trad op in allerlei jeugdhuizen, festivals en danstempels als Petrol. Als gerenommeerd freestyle (improvisatie) kanon haalde hij meermaals de finale van verscheidene mc battles en won hij de felbegeerde Skillz mc battle! Vorig jaar zette hij de Studio Brussel studio nog in lichterlaaie en liet hij de presentators achter met de lovende woorden: “ This is how it should be done, van deze jongeman gaan we nog veel horen …’. 

EL-ONE:
Begin de jaren 90 kreeg hij de microbe hiphop te pakken. Zijn verliefdheid voor deze muziek uitte zich in het verzamelen van allerlei tapes en cd’s. Toen El-One besloot zicht toe te leggen op het scratchen en mixen van de muziek begon hij ook platen te kopen. Een paar jaar later werd hij al gevraagd om in allerlei clubs van het Gentse te draaien met als topper de Vooruit. In die tijd kocht hij ook zijn eerste drummodule waarmee hij zijn eigen instrumentalen begon te programmeren. Hij maakte verschillende tapes en cd’s die hij uitbracht in eigen beheer en werkte met grote meneren als Jerboa en dj Grazzhoppa. 

BASTA BLA:
Vorig jaar ontmoetten beide heren elkaar in het Gentse uitgangsleven, en niet veel later stond Dyna in de homestudio van El-One. Al snel bleek dat het niet bij 1 nummer ging blijven want zowel muzikaal en levensbeschouwlijk zaten ze op dezelfde golflengte. Niet veel later waren de eerste nummers ingeblikt en werden plannen voor de toekomst gesmeed.