2000WAT (Supo.be 2008)

15 juni 2008Reageren uitgeschakeld


Er waait eindelijk nieuwe wind door het Vlaamse hiphoplandschap. 2000WAT, een hiphoptrio uit de Rupelstreek en het zuiden van Antwerpen werkt momenteel aan ‘Koekembak’, hun eerste full album. Maak u klaar voor harde, Nederlandstalige hiphopschijven met een moderne sound. Supo sprak met SIX-M, één van de drie Rupelse Ayatollahs van 2000WAT…

Hoe is het gesteld met de Antwerpse hiphopscene? Op sterven na dood? SIX-M: Neen, absoluut niet. De scene groeit geleidelijk aan. Er zijn een aantal goede MC’s die met sterke nieuwe nummers afkomen, maar toch is de scene nog niet helemaal terug in volle bloei. De toekomst voor hiphop in Vlaanderen ziet er wat mij betreft heel rooskleurig uit: nieuwe bands komen op, er worden meer en meer hiphopfeestjes georganiseerd en er worden kansen gecre�erd voor beginnende hiphopbands. Enkel een specifiek hiphoplabel ontbreekt, maar ook hieraan wordt gewerkt.

Moet de clip van ‘Gaan’ jullie doorbraak worden bestaat deze ambitie niet? SIX-M: Het is zeker niet de bedoeling om een echte doorbraak te forceren. De videoclip werd reeds vorige zomer opgenomen, maar het ruwe videomateriaal heeft lange tijd in de kast gelegen. Eigenlijk is ‘Gaan’ een oud nummer en het zal dus ook niet op onze cd verschijnen. Toch is het goed dat de clip n�t nu uitkomt, voor de release van ons eerste album (‘Koekenbak’ komt uit in mei 2008, red.). Binnenkort beginnen we aan een ‘echte’ clip van een nieuw nummer. Bij die clip zullen we het ook veel professioneler aanpakken dan bij ‘Gaan’.

Jullie nummer ‘Gaan’ wordt momenteel getoond in hiphopprogramma’s op muziekzenders en is te zien in Puur Belgisch op JimTV. Hoe belandt een nummer in deze lijst? SIX-M: We hebben onze clip opgestuurd naar JimTV en TMF, en ze werd goed onthaald. Nu wordt de clip af en toe in specifieke hiphopprogramma’s geprogrammeerd. Eigenlijk is dit jammer, want we willen met die clip vooral een ander publiek aanspreken.

Het is algemeen bekend dat hiphoppers graag ‘uitpakken’ tegen andere crews. Zijn jullie dreigementen gemeend of is het steeds met een knipoog? SIX-M: In Belgi� klinkt hiphop vaak belachelijk en kinderachtig. Wij verkopen met 2000WAT veel stoere praat, misschien een beetje als reactie tegen de kinderachtige alternatieven in Vlaanderen. Toch meen ik veel van wat ik zeg: als ik in een rhyme opper dat ik mezelf den beste MC vind, dan meen ik dat.

Jullie bieden vaak 2000WAT-nummers gratis aan op internet. Hopen jullie niet meer op de eerlijkheid van mensen die nog willen betalen voor muziek? SIX-M: We zijn realistisch genoeg om te beseffen dat iedereen vandaag de dag gratis muziek wil. Toch hopen we dat onze nieuwe cd goed verkoopt. We streven er niet noodzakelijk naar veel winst te maken, maar omdat we de cd in eigen beheer uitbrengen, kunnen we het wel goedkoper aanbieden. Ook zal het album vele extra’s bevatten, zodat de kopers echt waar voor hun geld krijgen. We proberen ook zelf een label op te richten, in samenwerking met Urban TV. Ons album ‘Koekembak’ zal op dit nieuwe label uitkomen. Met dat hiphoplabel willen we ook andere hiphopprojecten steunen en hen zo een klankbuis geven. 

Interview written by anoniem (c) Supo.be