V/A – Tussen de Soep en de Patatten (HIJS 2008)

31 juli 2008


Maskerade is een Belgisch hiphoplabel dat ruimte biedt aan verschillende Belgische (Belgisch-Limburgs om precies te zijn) hiphopartiesten. Voor mij onbekende namen als Plexus, Preskop, Monokkel, Correcto Verso, Jules Verne en De Schorpioen worden op de website genoemd als kartrekkers. Dit zijn tevens de artiesten verantwoordelijk voor de tracks op Tussen De Soep En De Patatten. Hoewel er verschillende artiesten de revue passeren is het kwaliteitsniveau redelijk egaal. Alle beats en MC’s doen weinig voor elkaar onder.

Hoewel sommige beats wat harder knallen dan andere (Op Een Dag Kom Ik Toch, Shit Moet Knallen) en sommige wat vreemder en rustiger van aard zijn (Absinth, De Reis Naar De Maan) wordt de sound nergens ineens minder of beter. Dat wil nog wel eens voorkomen bij verzamelaars met verschillende acts. Afgezien van de continuïteit valt op de algehele kwaliteit op zichzelf ook weinig aan te merken. De beats liggen over het algemeen lekker in het gehoor en de MC’

s leveren netjes hun verses af. Daarbij moet gezegd worden dat het geheel uitstekend verstaanbaar is voor de Nederlanders. In Belgisch Limburg wordt er sowieso vrij Nederlands gerapt voor Belgische begrippen. Wel zo fijn. 

Toch wordt Tussen De Soep En De Patatten nergens echt spannend en dat is waar de schoen wringt. Zoals gezegd is de kwaliteit over het algemeen in orde en consequent, maar een ‘yeeeaaah boooyyy-moment’

blijft gedurende de zeventien tracks uit. Beetje jammer, maar erg persoonlijk, dus laat ondergetekende lekker zeiken en oordeel zelf. Shit is tenslotte gratis te downloaden

Review geschreven door Tobi (c) HIJS 2008