Lancering Vlaamserap.be!

21 augustus 2008Reageren uitgeschakeld


 
Vlaamserap.be werd ontwikkeld ter archivering, ondersteuning en promotie van Nederlandstalige hiphop releases uit Vlaanderen, België. Het archief van Vlaamserap.be gaat terug tot het jaar 1996, en omvat op dit moment 143 releases, waarvan 22 gratis te downloaden, 77 video fragmenten, 55 album reviews, en 16 geschreven interviews. Ook een toegespitste agenda en een Spotlight onderdeel voor persdoeleinden werden voorzien. 
 

Terwijl het verzamelen, aanvullen en corrigeren van materiaal doorgaat, worden bezoekers van VlaamseRap.Be uitgenodigd om relevante informatie aan te leveren waar die tot op heden ontbreekt. Het feit dat alle gegevens in een WordPress database-structuur werd gegoten (blog), vergroot de mogelijkheden van de website voor de toekomst, en verhoogt de gebruiksvriendelijkheid ervan (zoekfunctie, tags, RSS feeds, …).
 
De bedoeling is om met dit project als onafhankelijk kanaal uit te groeien tot een belangrijke portaalsite rond Nederlands gesproken hiphop muziek uit Vlaanderen. Het archief van vlaamserap.be zal tevens de basis vormen van een expositie rondom ’10 jaar Vlaamse rap’, naar aanleiding van een groots evenement in de AB in Brussel, georganiseerd door verschillende partijen (Poppunt, ShowArma, 9000 Sessies, Urban-TV, …). ’10 jaar Vlaamse rap’ is gepland voor februari 2009.