Rauw en Onbesproken – Grafrede

25 september 2008


De Gentse formatie Rauw en Onbesproken brengt het album ‘Grafrede’ uit dat, net als de vorige release op dit label (Froze – ‘Winter Waanzin’) een donkere hiphop plaat is die inspeelt op de onbewuste angsten en taboes die diep vanbinnen in de mens schuilen. Grafrede is een cd waarop relatief gewaagde concepten werden uitgewerkt die confronterende situaties of ervaringen op onverbloemde wijze in beeld brengen. 

In het nummer ‘De gluurder’ bijvoorbeeld verplaatst rapper Renz Intenz zich in de geest van een obsessieve voyeur. Het verhaal ontwikkelt zich in drie afzonderlijke episodes waarin het object van begeerte verpersoonlijkt wordt door – jawel – Laura Lynn, en het maar zeer de vraag is of het met deze Vlaamse vedette wel goed zal aflopen…

Tracklist
1. Vademecum
2. De Gluurder (1/3)
3. Onbesproken
4. Full Metal Jacket
5. Waarom! (ft. Froze)
6. Joachim
07. De Gluurder (2/3)
08. In God’s Naam (ft. Rabus, Froze, Fatih, Lerr & Brazzm)
09. Grafrede (ft. Froze & Rabus)
10. Bloemsnuivers (ft. Froze, Lerr & Mellow P)
11. De Gluurder (3/3)
 
Rauw en Onbesproken bestaat uit een vaste kern van Gentse rappers Renz Intenz en Letterfretter Mike. Zij waren tijdens de Gentse Feesten 2008 na Sarah Ferri de winnaar van de podiumprijs op het Jonge Wolven concours, een samenwerking van vzw Trefpunt en regionale zender AVS. Van de titeltrack schoot Renz Intenz een videoclip, een grafrede, om de nakende geboorte van het nieuwe album aan te kondigen. 
 
Grafrede kan je bestellen via info @ 9000sessies.be.

Artiest: Rauw en Onbesproken
Album: Grafrede
Duur: 45’14”
Uitgever: 9000 Sessies vzw
Label: Rauw en Onbesproken
Verdeler: Smooth Productions vzw
cat. n°.: REO2008-02
Cat. N°: REO2008-02
EAN13: 5419999102438
Kleinhandelsprijs incl. BTW: EUR 13,00

***

Check de Grafrede video op Vimeo

Lees meer over het label Rauw en Onbesproken

Lees meer over het album Grafrede

Check de Rauw en Onbesproken Myspace

Check de Rauw en Onbesproken Website

Bezoek de 9000 Sessies website