Urban Night @ Vizit

20 oktober 2008


Afgelopen vrijdag was het zover: onze eerste Urban Night in Vizit met alles erop en eraan. Een live dance act, een beatboxer en afsluiten met drie MC’s op het podium. resultaat? 120 bezoekers, en dus een succes te noemen. Al is het met enkele bedenkingen: de live dance act, met enkele jongeren die een workshop dance volgden in Vizit, gaven hun allereerste optreden. Het duurde +/- 5 minuten en het was, euh, niet erg goed. Ik heb de volle vijf minuten dan ook niet uitgezeten… Daarna was het de beurt aan een beatboxer, die zo stoned was dat hij het podium niet meer opdurfde. Hij besloot dus om enkele plaatjes te draaien… Van een afgang, letterlijk, gesproken. Uiteindelijk was het de beurt aan de headliner van de avond. De enige echte Sint Andries MC’s. In 1998 bekend geworden met het nummer ‘Represent 2000’. Deze MC’ers laten blijken dat ook Antwerpen een hiphopscène heeft. Raps in het Antwerps, leuke beats, maar in mijn ogen niet meer echt erg up to date. Gelukkig dacht het aanwezig publiek daar anders over! Ze riepen, dansten en vloekten mee met de band dat het geen aard had. Leuke sfeer, goed gedronken,… en wat beter dan de avond afsluiten met een oldschool vechtpartij? Naar goede gewoonte, en volledig in de sfeer van de Amerikaanse hiphopbendes, vond de Antwerp posse het nodig om enkele Wilrijkse jongeren een pak slaag op hun gezicht te verkopen. Eind balans: goed optreden, leuke sfeer, jammer van het opstootje dat er voor zorgde dat de avond wel èrg abrupt eindigde. (Voor de bezorgde lezer: jà, we hebben de politie verwittigt en neen, er zijn bij ons weten geen blijvende letsels toegebracht. En ook: dit was het zoveelste Unleashed-concert in Wilrijk, en bij ons weten de allereerste vechtpartij in al die jaren. Om maar te zeggen: blijf sturen, die zonen en dochters!)

cc De Kern/Steven