Hip Hop(e) @ KVS Brussel

1 december 2008


Absolute première in de Belgische culturele wereld: de sleutelfiguren uit de Belgische Hip Hop wereld en de peetvaders van dit evenement ‘IAM’ en ‘Kery James’, mobiliseren om samen hun kunnen en kunsten te bundelen voor het goede doel! Onstaan uit de wil/hoop op positieve verandering, wil Hip Hop(e) tonen hoe sociaal engagement en hip hop hand in hand gaan en concrete oplossingen kan brengen. Hip Hop(e) zal, tijdens deze eerste editie, de Belgische hip hop wereld en al zijn grootste artiesten samenbrengen, om zich via dit evenement in te zetten voor het goede doel. De volledige opbrengst gaat naar de humanitaire organisatie Dar el Ward en zal worden gebruikt door Dar el Ward om kinderen in Marokko met kanker te helpen. Samen met Universal Hip-Hop Connectionz, wil Hip Hop(e) de kans grijpen om het publiek te sensibiliseren en iets te doen voor de miljoenen arme kinderen, wereldwijd, die medische hulp nodig hebben, ondanks de Internationale Conventie voor het Recht van het Kind… Dit evenement is voor Hip Hop(e) de gelegenheid om alle facetten van hip hop samen te brengen: woord, mc’s, muziek, producers, designers, dans en vele andere talenten zullen gebundeld worden. Na 25 jaar hip hop is het de hoogste tijd om grensverleggend, zonder enig onderscheid naar taal, de scene matuur, solidair en positief te profileren! Deze feestelijke gelegenheid, die open staat voor het brede publiek, zal het eerste zijn in haar soort en omvang maar niet het laatste! Dit concept zal verder gezet worden via even gelijkaardige als diverse manifestaties: exposities, dansspektakels en andere performances. Zo hoopt Hip Hop(e) om in de toekomst meerdere humanitaire organisaties te kunnen steunen met de hulp van de solidaire geest van de hip hop beweging in België. Wordt vervolgd dus!

Praktische info:

Datum: Vrijdag19 december 2008, vanaf 20u
Plaats: KVS Bussel, Koninklijk Vlaams Theater
Adres: Arduinkaai, 9 te 1000 Brussel

Programma:

2kom1, 13hor, Akro, Beat drunx, Bxl en force, ABN, CNN119, Convok, Dynamic, Ekole U, Gus, Hoomam et bayens, l’Ab7, Invaderz, James deano, Krewcial, Lady N, Maky, Manza, Mari m, Nag en Twan, Nuff said, Prezy h, Rival, Wafaa, Scylla, PM, Shockproof, Sint Andries mcs, Stromae, Trak, Rekin, Uman, Wa bmg44, DJ Aral, DJ Sozé, DJ Lefto, DJ HMD, NSA crew, MP family. Hosted by: Defi J en Philone

Tickets: 10€
Contact: rivalcapone @ hotmail.com
Sites: www.hiphop-e.org / www.kvs.be / www.betelmed.be/darelward