Music Live zoekt jong muzikaal talent

3 december 2008


Jeugd en Muziek bereidt volop een nieuwe editie van Music Live voor. Ook in 2009 krijgen muzikanten tussen 12 en 19 jaar een gratis podium tijdens een regionale voorronde. Wie de professionele en jongerenjury weet te bekoren, mag doorstromen naar de halve finale en eventueel de finale. Bij Music Live draait niet alles rond de rijke prijzenpot en het al dan niet ‘winnen’ van deze ‘wedstrijd’. Music Live is in de eerste plaats een grote ontmoetingsplek. Verschillende genres, smaken en stijlen komen er samen vanuit één en hetzelfde standpunt: de liefde voor muziek. Het podium biedt plaats voor zowel klassiek, rock, jazz, pop, hiphop, kleinkunst, beatbox… Tijdens een workshop komt het tot een ultieme ‘clash der stijlen’. Hier krijgen de halve finalisten de kans ervaringen en ideeën uit te wisselen, te jammen, te verbroederen met andere genres en dat allemaal onder begeleiding van professionals van de bovenste plank.

Verspreid mee dit muzikaal virus. Ken je jongeren die door de muren van hun repetitiekot willen breken? Heb je zelf een passie voor muziek en voldoe je aan de voorwaarden? Surf dan snel naar http://www.musiclive.be en zorg voor extra inschrijvingen. Inschrijven kan tot en met 5 december 2008.

Wat mag je verwachten? Een podiumkans tijdens een provinciale voorronde mét een enthousiast publiek. Wie tijdens de tien minuten speeltijd de professionele en jongerenjury weet te bekoren, mag doorstromen naar de halve finale in Gent. Daar zal je met de andere halve finalisten deelnemen aan verschillende workshops, onder begeleiding van enkele professionals. Een unieke kans om andere muziekgenres en muzikanten te leren kennen! ’s Avonds mag je opnieuw het grote podium op om de jury te overtuigen van je talent. En wie hierin slaagt, verwachten we in Hasselt voor de finale! En dan… maak je kans om een van onze prijzen weg te kapen! En wees gerust, het is een prijzenpot om U tegen te zeggen. Optredens in binnen- en buitenland (studeer alvast je eerste Zweedse en Sloveense woordjes in), blitse muzikale Roland-apparatuur, een zilveren schijfje waarop je muziek vereeuwigd wordt en zoveel meer.

Enkele spelregels: Lees het reglement zeker door op http://www.musiclive.be. Belangrijk is dat je aan de leeftijdsvoorwaarden voldoet en dat je je muziek met niet meer dan acht groepsleden op het podium live (!) uitvoert. Bij het uitkiezen van de (halve) finalisten, houdt de jury rekening met vier bijzondere criteria: (1) de kwaliteit van de muzikale uitvoering, (2) je uitstraling oftewel de flair waarmee je het podium verovert en het publiek betovert, (3) de originaliteit van je muziekact, en (4) de zorg die je besteed hebt aan de voorbereiding.

Music Live kalender

Voorrondes
za. 17/01/09: CC De Spil, Roeselare (W-VL)
zo. 25/01/09: CC Strombeek, Grimbergen (VL-BR)
za. 31/01/09: CC De Woeker, Oudenaarde (O-VL)
zo. 01/02/09: CC De Kaekelaar, Schoten (ANT)
zo. 15/02/09: CC Muze, Heusden-Zolder (LIM)

Halve finale (met workshopdag)
za. 14 & zo. 15/03/09: De Groenzaal, Gent

Finale
zo. 26/04/09: CC Hasselt

contact: musiclive@jeugdenmuziek.be.

http://www.musiclive.be

MYSPACE.COM/jmmusiclive