Sint Andries MC’s – Modderstroom (RifRaf 2008)

Sint Andries MC’s zijn anno 2008 (volgens onze bescheiden mening) nog steeds verantwoordelijk voor één van de grappigste Vlaamse rhymes ooit: Fokke meh ‘t stad da kunde beter zoê late. Want da is doêdelijk, da kan fataal blijke, zjust gelak in ‘t kaske van den ellentrik zeike (Represent 2000 Antwaarpe). Dat nummer werd meteen gebombardeerd tot het nieuwe volkslied van de Koekenstad en ook opvolger Werelduniek was een schot in de roos. Nadien werd het (relatief) stil rond de mannen van ’t Stad. Maar na verschillende producers- en ledenwissels is er nu deze ‘Modderstroom’. Het is een no-nonsenseplaat geworden en we blijven erbij: het Antwerps leent zich perfect als taal om in te rappen. Wij waren aangenaam verrast door deze ‘Modderstroom’ en hopen oprecht dat de muziekprogrammatoren van deze wereld dit schèfke (ook buiten ’t Stad) een eerlijke draaibeurt geven.

Review door pvh (c) Rifraf 2008

http://farm4.static.flickr.com/3149/2932108314_00acb410dc.jpg?v=0