Rauw en Onbesproken – Grafrede (P-magazine 2009)

25 januari 2009


Dit Gentse collectief draait al even mee in het undergroundcircuit dat ons vlakke land besmet met artisanale verzen om duimen ende vingers bij af te likken. Rauw en Onbesproken: dat is het minste wat je kan zeggen over deze elf nummers. De Gluurder – over een stalker van Laura Lynn – is een nummer in drie delen verspreid over het album en mag direct in stripvorm verschijnen. Grimmig sfeertje op Full Metal Jacket; daar begint een mens van te denken. Een niet-zo-ver-van-mijnbedshow, dit schijfje. Uitgegeven door 9000 Sessies, een zootje ongeregeld onder leiding van Mellow P. Voor de Bloemsnuivers en zelfverklaarde nachtburgemeesters onder ons, noteer dit in de agenda: de jongens spelen dit jaar op de Gentse Feesten. Laten we Intenz, Letterfretter en de zijnen een warm hart onder de riem gaan steken: onze taal heeft dit nodig. Laura Lynn, u heeft een berichtje!

Review door KS voor P-magazine (c) 2009