B.I.N.K.S. – Lichtschuw (Rifraf 2009)

1 februari 2009


Brugge heeft er weer een hiphopcollectief bij dat het in de eigen moerstaal doet. Indigenous, Rhyme Cut Core en Members Of Marvelas doen en deden het allemaal in het Engels, maar Pheno en Dess zweren bij de woorden van lokale komiek met heldenstatus Willy Lustenhauwer, naar wie ze in hun samples ook meer dan eens verwijzen. B.I.N.K.S. staat trouwens voor Broers In Notoir Kakspugen, en daarmee weet je al meteen dat het de jongens niet altijd te doen is om evenveel sérieux aan de dag te leggen. Een vermoeden dat trouwens wordt bevestigd in de skit genaamd Tettenmelk. Toch kunnen de kerels rhymen en zit ook de productie sterk in elkaar, alleen hebben we het niet zo begrepen op de te vaak aanwezige drang om te bewijzen hoe snel ze wel niet kunnen rappen. Plezant, mét een aanwezige groeimarge.

Review door (fj) voor Rifraf Magazine (c) 2009