Maesland geselecteerd voor Zo is er maar één

6 maart 2009


In het nieuwe seizoen maakt het tv programma Zo is er maar één van die verdienste zijn hoofddoel en gaat het programma op zoek naar het nieuwe Nederlandstalige muzikale talent van morgen. Zo is er maar één heeft de afgelopen jaren heel wat aanstormend geweld een duwtje in de rug gegeven. Denk maar aan Yevgueni, The Violent Husbands, Buurman en Mira. Dit seizoen trekt het programma resoluut de kaart van dat nieuwe talent en maken de bekende artiesten plaats voor een nieuwe generatie Nederlandstalige artiesten. Het sterke Nederlandstalige repertoire blijft centraal staan. Uit honderden artiesten met een hart voor Nederlandstalige muziek werden tien kandidaten geselecteerd en wagen onder het goedkeurend oog van Yasmine hun kans om het te maken als Nederlandstalig artiest. De grote klassiekers blijven, want elke week zingen de artiesten een song uit het enorme Nederlandstalige repertoire. Aan het einde van elke liveshow valt één kandidaat af, die zo plaats maakt voor een nieuwkomer. Na vijf weken heeft de kijker de tien meest beloftevolle Nederlandstalige artiesten aan het werk gezien en begint de race naar de finale. Op vrijdag 8 mei brengen de drie strafste artiesten hun eigen nummer voor kijkend Vlaanderen en beslissen de kijkers wie de nieuwe Clouseau, Marco Borsato of Raymond van het Groenewoud wordt. Een vaste afspraak met de Nederlandstalige muziek? Zo is er maar één, vanaf vrijdag 20 maart.

De Deelnemers: Andes, Arne Vanhaecke, Bastien, Charlotte, Divan Express, Fosco, JackoBond, Maesland, Saskia en TatYana Storm.