Uberdope – In De Huis (Uberdope Records)

14 maart 2009


In 2005 bundelen drie jonge Gentse rappers (Don Jefe, Dirigent en TOR) de krachten. De groep wordt Uberdope gedoopt, en laat zich vanaf het begin opmerken door spitsvondige teksten en stevige beats. Tussen 2006 en 2008 is Uberdope bijna exclusief bezig met live spelen: naast meer dan vijftig optredens doorheen elke provincie, zijn ze ook meerdere malen te zien en te horen op radio en televisie (Studio Brussel, TMF,…). Deze ervaring zorgt ervoor dat Uberdope live een dynamisch en stevig op mekaar ingespeeld geheel is. Nu, na meer dan drie jaar optreden en evolueren, laat Uberdope zijn debuutalbum los op de wereld. Deze plaat introduceert de luisteraar in de huisstijl van Uberdope: catchy hooks en diepzinnige nonsens, op producties variërend van lo-fi-reggae tot swingende uptempo. ‘In de huis’ werd uitgegeven door 9000 Sessies onder het label Uberdope Records. Uit nu!

Tracklist

  01. WERELDBEKEND
  02. JAMMER
  03. TRIATLON
  04. DE CLOU
  05. KUS M’N KLOTEN
  06. TEGEN ONS
  07. ONDER DE BOMEN
  08. GENOEG GEBLEIT
  09. OP DE U
  10. F’TREK
  11. DE VIERDE STAP
  12. TEGEN ONS

Previews

Meer info

Check de Uberdope website.

afbeelding-1