Uberdope (Gentblogt.be)

30 april 2009


Uberdope zijn Don Jefe, TOR en Dirigent. Jef, Ruben en Gilles, dat klinkt blijkbaar niet hiphop genoeg. Hun eerste plaats in uwged8 die ze wisten vast te houden, levert hen een interview op.

Uberdope: We hebben de neiging om veel uit te vinden in interviews. We moeten daar mee oppassen. In de Zone 09 staat ‘Wij werden vroeger gepest’ en dat we samen maar honderd kilo wegen. Mensen komen ons dan vragen of dat echt waar is.

Gentblogt: Jullie staan nu al twee weken op 1 in uwged8. Tevreden?

Uberdope: Dat is de max. Vanbinnen zijn we heel enthousiast. ‘t Is tof om te merken dat er mensen geïnteresseerd zijn in ons. Zowel bij uwged8 als op de Puur Belgisch-lijst (nvdr: In Puur Belgisch staan wel meer Gentse groepen. Stemmen kan hier)

Gentblogt: Uberdope komt uit de 9000 Sessies. Maar wat is dat precies?

Uberdope: 9000 Sessies is een vzw, collectief, label van Gentse hiphopgroepen. Ze brengen albums uit en bouwen feestjes. Mellow P is daar de bezieler van. Vroeger kwamen Gentse mc’s veel samen achter de bibliotheek aan de Zuid, maar dat is al een hele tijd doodgebloed. Die ciphers liggen wel aan de oorsprong van 9000 Sessies.

Gentblogt: Ciphers?

Uberdope: Ciphers zijn samenkomsten van verschillende rappers die freestylen. In het Zuidpark kwamen we zo regelmatig samen. Soms waren er dertig mc’s, andere keren maar zes. En blikjes Carabier drinken.

Gentblogt: Het lijkt of Cara drinken alleen in Gent niet marginaal is.

Uberdope: Het is een Gents handelsmerk geworden, gemoedelijk met een blikje Cara wat freestylen. Zo erg zelfs dat bij een optreden in Antwerpen alle groepen Jupiler kregen en wij Cara mochten drinken. Ze dachten ons daar een plezier mee te doen.

Pagina's: 1 2