Uberdope – In De Huis (Rifraf 2009)

3 mei 2009


Hadden we in de vorige RifRaf nog het idee dat Rauw en Onbesproken qua hiphopperij weinig of geen concurrentie hoefde te vrezen in de Arteveldestad, dan zetten we de Gentenaars van Uberdope daar nu toch netjes kniehoog naast. Don Jefe, Tor en Dirigent zorgen immers voor een bijzonder geslaagd feestje op In De Huis, en lukken er in om ons te verblijden met soms al te makkelijk lijkende rhymes zonder dat we die euhm, al te makkelijk vinden. En nog meer goed nieuws: ook de productie is hier uitzonderlijk vet. De sampletjes en riffjes zijn heerlijk gekozen en zorgen absoluut voor een meerwaarde. De reggaebeats in Genoeg Gebleit bijvoorbeeld: zalig. De Spaanse touch in Tegen Ons die in de eigen Monstertruck-remix wordt vervangen door striemende gitaren: delicieus. De aan Brainpower schatplichtige beats in Op De U: schaamlijk wijs, om het in het lokale jargon uit te drukken. We zouden het verdomd spijtig vinden als dit plaatje gewoon tussen de plooien van de massa zou verzeilen, dus: check het, gasten.

Review door (fj) voor Rifraf (c) 2009