Carloz – 6 jaar na datum

carloz6jaarnadatumGratis download! ‘6 Jaar Na Datum’ heet het solo debuutalbum van Carloz. Het album is eigenlijk een samenraapsel van het traject dat hij heeft afgelegd gedurende 6 jaar. Hier zijn dan uiteindelijk 17 tracks van te horen. De intro is een omkadering van wat dit album voorstelt en is als laatste gemaakt en opgenomen in 2009. Carloz die eerder al te horen was op ‘Alles of Niks’ van zijn groep A.M.O.K.en op andere tracks door talrijke samenwerkingen zoals met Baz, Sanctum, Safi,… heeft dit album opgenomen in de Bloombury Studio’s te Leuven. De producties staan grotendeels op Kenshin’s naam maar toch hebben DJ Damented en Record Enabled ook hun bijdrage geleverd.

Op dit album neemt Carloz je mee naar de rap van de jaren ’90 zoals die vandaag bijna niet meer te horen is. Zijn gedachtengang is een weerspiegeling van zijn vroegere realiteit. Op deze plaat is de verstedelijkte context duidelijk te voelen en Carloz geeft de verzuchtingen of bedreigingen van jongeren die hier leven goed weer. Het album is zeer persoonlijk en hij weet zeer nauwgezet uiting te geven aan zijn eigen gevoelens en zijn omgeving. Talrijke herkenbare elementen in zijn verhalen staan toe je te raken en je daardoor mee te sleuren in zijn wereld. Dit album heeft tevens een duidelijk maatschappij-kritische inslag. Bewijs hiervan wordt geleverd in ‘De Beschuldiging’ en op lokaal niveau in ‘Mijn Stad’, die meer politiek getint zijn. Ook hekelt hij de starheid van zowel de vroegere hip-hop scene in ‘Het Portret’ als het ongeloof van de muziek-industrie en diens visie naar ‘urban’ muziek toe in . De totaliteit valt nog het best te omschrijven als een sterk album waarin Carloz zich zeer persoonlijk opstelt en zich werkelijk open en bloot geeft. Dit aan de hand van een aaneenschakeling van raps en flows die het album eerder zwaar maakt, maar mits wat luisterbereidheid inhoudelijk zeer sterk overkomt.

Sample

De Beschuldiging

Tracklist

01. Intro
02. Serieus
03. Zelfcensuur
04. Naief
05. Dromen
06. De Herinnering
07. familie
08. Voor Hun
09. Probeer Te Vatten
10. Bevoegde Zaken
11. De Beschuldiging
12. Het Platform
13. Dialoog
14. Het Portret
15. Mijn stad
16. Het gefluister
17. Bewust
18. Hemel Op Aarde

Download

Download!