Linuz – Straatlicht EP

12 juli 2009


Battlecat Linuz is klaar om vriend en vijand te verbazen met z’n eerste soloproject. De Straatlicht EP neemt je mee op een reis door de psyche van deze 20 jarige MC uit Lier en geeft je een goed beeld van zijn persoonlijkheid. Van politiek bewuste revolutionaire tracks tot diepzinnig po√ętische met een psychedelische inslag. Ook neemt hij zijn eigen levensstijl en de waarden en normen die onze samenleving de dag van vandaag tekenen onder de loep. Hij verklaart zijn liefde voor de straten en straatlicht, in de gelijknamige titeltrack, die volgens hem de basis vormen van zijn passie, Hip-Hop in zijn puurste vorm. Toch weet hij ook de nodige humor aan de dag te brengen in het nummer “Carpe Diem”. We treffen op de EP features aan met alom gerespecteerde MC’s zoals Ricca, Tiewai en Safi.

Voor de beats werkte Linuz samen met zijn vaste producers, Cozone die het grootste deel van de EP van beats voorzag, en Mose die zijn skillz op je loslaat in het nummer “Lof der zotheid”. Heel de EP werd geproduced door Dj Dissplay, die we kennen van samenwerkingen met Ricca en Tiewai, met uitzondering van de titeltrack die werd geproduced door Beatbox kampioen Fatty K. De Straatlicht EP is een must, zowel voor alle die-hard hiphoppers, als voor mensen die nieuw zijn met Nederlandstalige hiphop. Linuz bewijst met deze EP dat hiphop in Vlaanderen leeft en harder dan ooit.

De Straatlicht EP is nu verkrijgbaar voor de schappelijke prijs van 6 euro (verzendingskosten niet meegerekend). Deze zijn oftewel rechtstreeks bij Linuz te koop, of te bestellen via de myspace : www.myspace.com/straatpoet of op het e-mail adres: linuscoart (at) hotmail.com.

Tracklist

1) intro
2) Carpe Diem
3) Lof der Zotheid
4) Music, So it was not a dream (Skit)
5) Schaduwkant
6) Laat de Bom vallen
7) Combinatie magisch (ft Ricca & Tiewai)
8 ) Straatlicht (ft Safi)
9) Outro