Macce & Neil – Alles Went Mixtape

20 juli 2009


l23

Macce en Neil. We bevinden ons begin jaren ’90, de succesjaren van hip house, dance en grunge. Dit vormde de muzikale achtergrond waarin M&N opgroeide. Ook de muzikale keuzes thuis hadden een grote invloed, zo kregen ze dagelijks Eagles, Boudewijn De Groot, Elvis, Bruce Springsteen, Tracy Chapman, Herman Van Veen en Paul Simon voorgeschoteld. Als twee jonge gasten leerden ze elkaar kennen op school in 1994 en al snel werd duidelijk dat ze dezelfde muzikale interesses deelden. Neil was reeds actief als dj, Marc A.K.A. de Macce, hield zich vooral bezig met poezie en proza en leerde daarnaast een beetje gitaar spelen. Een goeie tien jaar, de aanschaf van een drumcomputer en een hoop levenswijsheid later, kwamen de eerste beats tot stand. En nu nog eens vijf jaar later is er de eerste mixtape van dit duo: Alles Went. Hun inspiratie halen deze twee uit de meest uiteenlopende muziekstijlen; van kleinkunst naar rnb, rock tot dancehall, funk, soul, hip hop, jazz, etc. In 2007 nam M&N de beslissing om een stijlverandering te maken en ze schakelden over op het Nederlands als standaard, de muziek werd hierdoor toegankelijker en ze kregen een duidelijk beeld waar ze naartoe wilden. Ze willen vooral een feelgood vibe brengen zonder in een hokje terecht te komen en ondanks de hip hop invloeden hebben ze niet de intentie om een plaats te veroveren in de scene. Ze willen vooral hun creativiteit uiten zonder rekening te moeten houden met wat voor geschreven of ongeschreven regels dan ook.

Tracklist

  1….INTRO
  2….DE WEKKER
  3….ALLEEN
  4….EN TOEN met Nabil
  5….ALLES WAT IK DOE
  6….VOOR ALTIJD
  7….CRUMBONEBREAK
  8….SCHITTEREN
  9….FOCUS
  10..STEDELING
  11..VOLLE MAAN
  12..OOG VAN DE STORM
  13..ZATTE KLAP met Fatty K, Safi, RapTovenaar en Solid
  14..BRUTTE BUBBELS
  15..NIEMAND WEET
  16..CRUISIN
  17..FOCUS – Fatty K remix
  18..ZWOEL met Nabil, Erik Bogaerts en Mr Crumbone

Download

Download!