Rauw en Onbesproken @ Gentse Feesten (daMusic)

20 juli 2009


Rauw en Onbesproken: Snoeiharde hiphop met een boodschap
18 Juli 2009 – Nabij Sint-Jacobs, Gent, Gentse Feesten

De rappers Letterfretter Mike en Renz Intenz, samen Rauw En Onbesproken, gaan elk jaar een stapje hogerop in de Gentse Feesten. Vorig jaar wonnen ze het concours Jonge Wolven, dit jaar werden ze hiervoor beloond met een plaats op het podium bij Sint-Jacobs.

Ze stonden er niet alleen voor, ze hadden maar liefst vijf vrienden mee om het plein op zijn kop te zetten. De beats werden naadloos aan elkaar gemixt door Latomski. Halverwege het concert hield het hiphop-offensief een tribute voor Michael Jackson. Hét moment voor Latomski om zijn arsenaal scratches en cuts los te laten op het publiek.

De teksten van het collectief zijn, what’s in a name, rauw en donker. De groep loopt niet om de taboes heen. Ze hebben het onder meer over racisme, verslavingen, moslims en terrorisme. Dit laatste werd vertolkt door de Gentse Turk Fatih. Hij liet zijn afkeer voor fundamentalisten van elke soort merken.

Het concert zelf was dynamisch, het publiek werd bij de keel gegrepen door een stortvloed aan woorden, en werd niet meer losgelaten. Deze groep brengt hiphop met een boodschap en bewees gisteren nogmaals dat de Belgische hiphop leeft en vol zit met talent.

door Sam Deprest voor daMusic.be (2009)


rauw-en-onbesproken