Rijmtechniekers – Nergens Anders (Oor.nl)

3 augustus 2009


Omdat verandering van spijs doet eten, is het goed om te kijken hoe men over de grens rapt. Op een plek waar men niet geïntimideerd is door Zwolle, waar Amsterdam een verre plek is en waar de taal officieel Nederlands is, maar waar de spreektaal een andere wereld doet vermoeden. Uit het gebied rond Oudenaarde komen de Rijmtechniekers: Prev en Xspans. Het is het centrum van de Vlaamse Ardennen. Het gebied van de Flandriens. Misschien wel de mooiste plek van Vlaanderen, maar ook een plek waar niet al te veel te beleven valt voor iedereen die geen profwielrenner is. Het duo heeft het vermaak dan maar gezocht in muziek en woord. De lyrics van het duo zijn fris, origineel en doordacht. De beats komen van een vijftal producers waarbij de kwaliteit varieert. Titelnummer Nergens Anders is gelijk de grote en vrolijke meezinger van het album. De Rijmtechniekers bieden een album dat een verademing is voor iedereen die houdt van Nederlandstalige hiphop, maar dan net even anders.

Review door ALEX VAN DER HULST (c) 2009 (OOR.nl)