Skellington – Het Licht Der Duisternis

hlddSven “Skellington” Van Rompaey (Antwerpen) en Chiron “Seyko” De Bie (Ranst) vormen sinds 2004 de groep “Dodelijk Duo”. Midden 2005 kwamen ze met de release van “Schokkende Verhalen Met Skellington & Seyko: Dodelijk Duo”. Een underground release die eigenlijk hun eerste echte demo was! Vlak na deze release gingen beide artiesten hun eigen weg. Skellington begon hard te werken aan een solo project en besloot zware materialen uit de kast te halen door hulp in the schakelen van over de hele wereld. Omdat Skellington in die tijd co manager was van Holocaust (Wu-Tang Killa Bees) kon hij gemakkelijker contacten leggen met uitstekende producers die maar al te graag een handje wilden meehelpen voor Skellingtons solo project. Het heeft dan ook wel 4 – 5 jaar geduurd maar eindelijk is zijn album “Het Licht Der Duisternis” klaar om het daglicht te zien. Op deze album ontdek je 3 verschillende stijlen (alter-ego’s). Je hebt Skellington, wie rapt over fabels, lugubere mythes en morbide sprookjes. Dan is er Cipher Born, de spirituele kant wie zich meer focust op actualiteit, godsdienst, illuminati etc……Als laatste is er iets wat net daartussen valt, namelijk Fantazzyst. In deze stijl draait het allemaal om free-verse rap. Niet veel artiesten gebruiken deze rap stijl. Enkele onder hen zijn MF Doom, Warcloud (Holocaust) en zelfs af en toe Ghostface Killah (Wu-Tang Clan). “Het Licht Der Duisternis” is nu. Op het album krijgt u onder andere ook volgende artiesten te horen: Seyko, Nina, SnakeversusCrane, Iron Curtain, Ghost Disciple, Pro Grave Face.

Preview

Tracklist

1 – Intro
2 – OWO (Oud Wereld Orde)
3 – Van Meisje Tot Vrouw
4 – Wereld Wijd Incident (ft. SnakeversusCrane & Iron Curtain)
5 – Kludde
6 – Nultolerantiefunk (ft. Seyko)
7 – Laatste Dans (ft. Nina)
8 – De Fantazzyst
9 – Hij Die Verlossing Levert
10 – In De Naam Van de Vader (ft. Seyko)
11 – Beregoede Freestyle (Nina)
12 – De Slangenkoning
13 – Koude Winternacht In De Burcht Rustend Op Een Wankelende Clif
14 – Wedergeboorte
15 – Gardenz Of Holocaust (ft. Pro Grave Face & Ghost Disciple)
16 – Vrees Niks
17 – Waarheid Tussen De Lijntjes (ft. SnakeversusCrane & Iron Curtain)
18 – De Rat, De Demoon en De Dood
19 – Zomerwijn
20 – Requiem

Links

www.skellington-ent.com
www.myspace.com/skellington-enterprise

Promo Vid

Flyer

skell