Theatervoorstelling Bezette Stad (KVS)

Oude Vlaamse liederen (Singhet ende weset vro), een onvervalste klassieker (Biedermann en de brandstichters), krantenknipsels en televisiebeelden (Revue)… regisseur Ruud Gielens tapt graag uit verschillende vaatjes. In zijn nieuwe voorstelling laat hij samen met schrijver/acteur Jeroen Perceval een vijftal jonge beatboxers-rappers los op Paul Van Ostaijen en aanverwante schrijvers uit de expressionistische literatuur van het interbellum. De titel Bezette stad verwijst naar de bekende dichtbundel van Van Ostaijen, waarin hij een beeld schetst van de bezetting van Antwerpen tijdens WOI. Zijn gedichten zitten op de wip tussen een optimistisch humanisme en een onheilspellend nihilisme, een dualiteit die anno 2009 ook duidelijk voelbaar is. Met beatbox en rap – qua ritmiek en expressie een waardige evenknie van Van Ostaijens schriftuur – bevraagt het jonge geweld de ‘bezetting’ van hun eigen wereld en stampen een visioen uit de grond over hun hedendaagse ‘bezette stad’.

>> INLEIDING: woe 10.03 om 19u30
>> NABESPREKING: vrij 12.03

Credits

KVS VAN EN MET Ruud Gielens, Jeroen Perceval, Matthijs De Ridder, Joost Maaskant, Karim Kalonji, Serdi Alici, An Weckx,…

met o.a. Scale en Pitcho

Productie

KVS

Link

klik hier

Afbeelding 5