Rappers vs. dichters met Brainpower

De 33-jarige rapper Brainpower maakte in ‘86 zijn eerste rapnummer. Zijn debuut door Merg & Brain verscheen in 2001 en ondertussen staat de teller op vijf albums. Zijn grootste nummer één hit is Dansplaat uit 2002. Het album Verschil Moet Er Zijn haalde goud. De single Wees Niet Bang is een hiphop versie van een gedicht geschreven door Freek de Jonge. Momenteel werkt hij aan een Engelstalig album. Eind 2008 werd hij in Nederland bekroond met de ‘Lifetime Achievement Award’ voor zijn bijdrage aan de Nederlandse hiphop cultuur.

Rappers vs Dichters zijn onverwachte ‘koppels’ die elkaar treffen: een rapper en een dichter. Wordt het een clash of een zoete verleiding? Stedelijke avant-garde woordkunstenaars ontmoeten de hipste sterren van het literaire establishment. Met Christophe Vekeman, Eva Cox, Naima Albdiouni, Gloria, Jizz & Magot. Stijn Vranken presenteert.

Rappers vs. dichters met Brainpower

5 november 2009
Arenbergschouwburg, Antwerpen (Route)
tickets: www.arenbergschouwburg.be


brainpower-arenberg-schouwberg