Speaking double Dutch – Ons eerste speake (RifRaf.Be)

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: wij zijn niet wild van de combinatie rock meets rap. En als we de hitlijsten mogen geloven u ook niet. ‘t Lijkt namelijk al eeuwen geleden dat een dergelijke combinatie aansloeg in de hitparade, om nog maar te zwijgen van de stille ondergang van de drammerige nu-metal. Het Belgische Speaking Double Dutch waagt zich op de debuut-ep Ons Eerste Speake aan een fusie van gitaren met rap maar ook zij komen er niet mee weg. In het funky ‘t Leven is Eén Groot… waar wij heel even mee tot een aan Slayer verwante gitaarsolo ons naar de skiptoets deed tasten en ook het aan Belgian Asociality schatplichtig Speaking Double Dutch hopen we zo snel mogelijk te vergeten. In Beitel slaan de heren ten slotte zelf de nagel op de kop: “Uw raps zijn als humor / ik lach er eens mee”. Helaas moeten wij over hun muziek hetzelfde zeggen.

Review door (wd) voor RifRaf (c) 2009