NupstR – Vooruitgang (RifRaf.Be)

10 februari 2010


Genkenaar Nupstr maakt niet alleen deel uit van het rapcollectief Het Verdikt, hij heeft met Vooruitgang ook zijn solodebuut gemaakt. Zijn Limburgse komaf is lichtjes te merken, maar wordt niet tot handelsmerk gebombardeerd zoals het West-Vlaams bij ‘t Hof Van Commerce bijvoorbeeld. Zijn stijl is snel, duidelijk gearticuleerd en weloverdacht. Een kerel naar ons hart dus, met goed verstaanbare lyrics én spitante hooks. De beats komen van Decay, Cozone en Ricca en zijn prima: niet te makkelijk, maar ook niet te donker. Niet elke van de vijftien nummers van zijn debuut is even doeltreffend, maar de balans weegt ongetwijfeld over in zijn voordeel: Klik, Alles wat ik nodig heb, 1 en Laat Alles Los zijn onze favorieten, maar we geven toe dat we het hele album met plezier savoureren. Prima skills van deze debutant.

Review door (fj) voor RifRaf (c) 2010