Wedstrijd ::: IllCity Zoekt Talent

Naar aanleiding van de uitspraken van The Opposites op Studio Brussel* organiseert IllCity ism Democrazy een wedstrijd om Vlaamse hiphop acts een kans te geven om zich meer in de kijker te werken. Een door de organisatie samengestelde jury zal samen met de fans 1 act uitkiezen als winnaar. De winnende groep of artiest mag op 25 maart het podium delen met oa de Nederlandse top-act The Opposites en een andere belofte uit Vlaanderen, de producer / mc NAG.

IllCity is een showcase platform voor hiphop uit de lage landen. Al jaren worden er in Antwerpen (en sinds 2009 ook in Gent) optredens gehouden voor bekende en minder bekende artiesten uit Vlaanderen en Nederland. Opgezwolle, De jeugd van tegenwoordig, Typhoon, Jiggy Dje, Kleine jay&Cartes, Spacekees, Zwart Licht en een hoop andere acts waren eerder al te gast tijdens IllCity.

WEDSTRIJD (deadline 14 maart)

via een oproep op een aantal sociale netwerken en websites worden artiesten aangemoedigd om hun kenbaar te maken. Dit kan door het opsturen van een demo naar talent@illcity.be of door het doorsturen (ook via mail) van je gegevens (link naar soundcloud, myspace,vi.be etc.)

STEMMEN

Een jury zal 5 acts selecteren waar fans vanaf maandag 15 maart op kunnen stemmen.
Stemmen kan door een e-mail te sturen naar talent@illcity.be met in het onderwerp de naam van je favoriete groep.

WINNAAR

De 2 acts met de meeste stemmen komen in aanmerking om uiteindelijk de wedstrijd te winnen. De finale beslissing zal gemaakt worden door Democrazy en de IllCity organisatie.

*1 februari 2010 waren The Opposites samen met Gers en Sef te gast in het programma Sound of Sam op studio Brussel. Tijdens het interview kwam hiphop uit vlaanderen ter sprake en zowel de gasten als de presentator van het programma moesten bekennen geen echte namen te kunnen geven als hiphop act uit vlaanderen.

Bekijk hier de video

Meer info

IllCity: The Opposites + NAG
– – Nag (B)
– – Dj Madfingaz (B)
– – IllCity: The Opposites (NL, Live)
– – IllCity zoekt talent!!!

25/03/2010 – 21u30 – Concertzaal Vooruit
Prijs: 13/16 €

Bestel hier tickets

UPDATE

De locatie en het aanvangsuur van dit concert is veranderd: in plaats van in Minnemeers (Gent) gaat het concert door in de Concertzaal van Vooruit (Gent). De deuren gaan open om 21u30. Meer info op http://www.democrazy.be