Fatih wint IllCity contest

24 maart 2010


Fatih, maakt deel uit van de Gentse groep Rauw en Onbesproken (tevens de naam van het label) en stelt op 09/04 zijn debuut ‘Contradictio in Terminis’ voor in de Minus One te Gent. Rauw en Onbesproken is een Gentse groep, die deel uitmaakt van de 9000sessies en die rauwe Hip Hop brengt.

Fatih over “Contradictio in Terminis”: ‘Onze jongeren, onze media en onze gehele samenleving hebben dringend nood aan positieve signalen. Ik wil dit op mijn manier proberen, door de gehele vlaamse hiphopscène, zowel muzikaal, lyrisch als inhoudelijk te verheffen. Het is geschreven vanuit een herkenbare minderheidspositie, clichés worden bevestigd maar anderzijds geheel met de grond gelijk gemaakt,een contradictie, nietwaar? Hoe het album onthaald zal worden weet ik niet, maar ik sta open voor kritiek.

Het maakt me niet uit of men het geniaal of rommel vindt, ik doe mijn ding en sta er volledig achter. Ik heb nog niets bereikt, dus ik heb niets te verliezen… maar hou in je achterhoofd dat niets gevaarlijker is dan iemand die niets te verliezen heeft!‘

Tijdens de volgende editie van IllCity in Gent komt Fatih een preview geven van zijn nieuwe album. Kom kennis maken met een vat vol tegenstellingen, half Turk, half Belg, de socioloog, de straatjongen, de MC, de moslim, de vriend, de vijand… Een wandelende tegenstelling die zijn stem laat horen.

Meer info

http://www.democrazy.be/nl/agenda/event/1044