Nieuwe Linuz Mixtape Op Komst

14 april 2010


Op 30 april 2010 dropt Antwerpenaar Linuz een gloednieuwe mixtape. Het schijfje gaat Alta Mente Repostum (Latijn voor “diep in de ziel bewaard”) heten en lanceert een nog nooit geziene stijl in Vlaanderen. Linuz en Solid noemen het catacomberap, en brengen teksten met een vaak duistere en aggressieve visie, doordrongen van mythes, legendes en bijbelse anekdotes. Op de rauwe beats van Cozone laat Linuz zijn kwelgeesten spreken en probeert hij een antwoord te vinden op zijn vele vragen in verband met de dood waar hij dit jaar van dichtbij mee geconfronteerd werd.

Kenmerkend voor Linuz is het hoge poĆ«ziegehalte dat we in de meeste van zijn tracks terugvinden. Op deze tape schuwt hij zelfs het gebruik van spoken word niet en geeft hij zijn revolutionaire ideologie weer geĆÆnspireerd door de cubaanse revolutie en geprojecteerd op onze hedendaagse geschiedenis. Linuz heeft een grote interesse voor geschiedenis. Vanuit deze interesse licht hij een vergeten bladzijde uit de geschiedenisboeken toe en wil hij het perspectief van onze opvattingen veranderen.

Dat Linuz zijn opvattingen niet stroken met de algemene gangbare kijk op het leven wisten we al langer, en wat zijn drijfveer is in dit alles wordt duidelijk na het beluisteren van deze tape. Alta Mente Repostum is zware kost, maar wil desalniettemin een aangename verassing zijn in het steeds softer wordende hiphoplandschap.

Alle beats door Cozone, afmixing door Solid, Features door Safi, PXL, Pachello, Mitged en Solid.