Homeless rapper op Dijlefeesten en Ottertrotter 2010

24 juni 2010


Scalleton, de homeless rapper van FC Hattrick, treedt op donderdag 24 juni op de Dijlefeesten op en zondag 27 juni op Ottertrotterfestival. Gestart in januari 2010, telt FC Hattrick momenteel 25 homeless voetballers en 25 homeless supporters. Het team won in juni 2010 de sociale prijs van de Belgian Homeless Cup, de nationale competitie voor dak- en thuislozen.

Het team werd opgericht door vzw Hattrick, de sociale component van KV en RC Mechelen. Sociale verbetering en re-integratie in de arbeidsmarkt zijn de belangrijkste doelstellingen van het project, dat ondersteund wordt door Straathoekwerk Mechelen en diverse sociale huizen zoals De Lage Drempel, De Keeting, Werkgroep Integratie Vluchtelingen en Thuislozenzorg CAW.

De cd werd gerealiseerd door homeless muzikanten. Frontman van de groep is Scalleton, half Belg-half Jamaïcaan, maar een volbloed rapper, zonder papieren en vader van 8 kinderen. Scalleton staat een deel van de opbrengst van de cd af aan het homeless soccer team FC Hattrick.

Bron: Radio Reflex