Lerr – Vingerafdrukken (Cutting Edge)

2 augustus 2010


Het Gentse hiphopcollectief Rauw & Onbesproken zendt zijn zonen uit. In dezelfde periode waarin Fatih uitpakt met zijn solodebuut ‘Contradictio in terminis’ gaat ook een ander groepslid, Lerr ofte Lerremy, zijn kans. Het betreft hier wel een fors uitgevallen ep van een klein half uur. ‘Vingerafdrukken’ heet die, en we zijn nog niet van plan om snel onze cd-speler weer te gaan opblinken. Die vuilaard laat zijn sporen na, maar het doet ons niks.

In tegenstelling tot Fatih zoekt Lerr meer zijn heil in vette, bijna dansbare beats, catchy melodietjes en gezongen stukken. Minder militaristisch, dreigend en verwijtend dus, maar meer op een feestje gericht. Al heeft dat vooral met de productie te maken, want inhoudelijk schuwt ook Lerr de persoonlijke ontboezemingen en gefundeerde meningen niet.

=> Lees verder op Cutting Edge