Steven H – Ik, Steven H (Cutting Edge)

13 augustus 2010


Steven H ofte Steven Heyse uit het kleine West-Vlaamse gehucht Kaster is geen opgever. Enkele jaren geleden al besprak Uw Dienaar zijn toenmalig muzikaal debuut als solohiphopper, genaamd ‘K’ad ui pertank gezeid’ (voor wie niet in West-Vlaanderen woont: ‘ik had het je nochtans gezegd’). Hiphop in het West-Vlaams maken, dat is hetzelfde als met een spandoek met daarop ‘vergelijk mij eens met ‘t Hof Van Commerce, als je wilt’ op de grote markt van Brugge gaan staan. Uw Dienaar vergeleek, en zag toen dat Steven H nog veel bokes zou moeten eten als hij ooit het niveau van de Izegemnaren wilde evenaren. De teksten waren niet altijd even hilarisch en de beats waren nogal sober.

Maar zie: Steven H bleef niet bij de pakken zitten, haalde de finale van Westtalent in West-Vlaanderen, sneuvelde in de halve finales van het Oost-Vlaams Rock Concours, en verraste vriend en vijand telkens weer met compleet van de pot gerukte maar tegelijk geniaal absurde shows die eígenlijk alleen met een hiphopshow gemeen hebben dat de artiest in kwestie rapt. Voor het overige is Steven H een performer pur sang, die liefst van al nog een loopje neemt met zijn eigen street credibility en niet te beroerd is om verkleed als kip over het podium te hossen.

=> Lees verder op Cutting Edge