Rojm presents Nixtape II

20 september 2010


Jeugdcentrum ROJM te Mechelen geeft de lokale rappers Kaïn, Jeffrey, Trezzy Cruukz en Biest de kans om een mixtape uit te brengen. In dit jeugdcentrum hebben deze jongens een eigen stek gekregen om alles op te nemen wat ze kwijt willen. In plaats van op straat te hangen kunnen ze de dus studio in (Van Straat Naar Studio).

De Nixtape komt steeds tot stand wanneer de rappers zich vervelen of ‘aan het niksen’ zijn. Ze zoeken de meest recente of klassieke instrumentals op, schrijven ter plekke hun tekst en nemen deze meteen op.

Niets meer dan studiopret eigenlijk, maar voor de mc’s is dit meer: “In plaats van op straat te hangen kruipen we de studio in en zeggen wat er op ons maag ligt”, “We kunnen de tracks dat op het moment de hype zijn naar ons eigen manier remixen” zijn enkele veelzeggende uitspraken.

Het Nixtape concept werd bedacht door Kaïn en Jeffrey, die het eerste volume voor hun rekening namen. Op volume 2 doen nu ook locals Trezzy en Biest mee, en komen ook bv. Preacha, JezzyFresh, Lica, FirstClass en Cj Semello langs om hun ding te doen.

Door de ondersteuning van het jeugdcentrum wordt het Nixtape project wat serieuzer. Er zal gezorgd worden voor een professionele cover, en de mixtape zal gemixt worden door Dj G-Spot. Nixtape II wordt verwacht in oktober, dus stay tuned!

Meer info

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=116514751706318