Vlaams Belang overweegt klacht tegen rapper Fatih

Vlaams volksvertegenwoordiger voor Vlaams Belang Johan Deckmyn overweegt een klacht in te te dienen tegen “de rap-groep Fatih”. Op de website van Deckmyn werd het volgende meegedeeld:

Deckmyn overweegt klacht tegen rap-groep Fatih

21.09.2010 – Op 20 september werden enkele jongeren opnieuw voor de rechtbank van Antwerpen gedaagd wegens het bedreigen van Filip Dewinter via een rap-liedje op YouTube. Dewinter werd er een kankerracist genoemd en men zei dat hij zou sterven door middel van een dodelijke schotwond.

Toeval of niet, enkele dagen hiervoor diende Gents volksvertegenwoordiger en Gents gemeenteraadslid Johan Deckmyn een vraag in voor de Gentse gemeenteraad m.b.t. een muziekclip van de Gentse/Turkse zanger Fatih op YouTube.

Het is een nummmer van hun debuutalbum ‘Contradictio in Terminis’ . Het rap-nummer gaat over Gent (postcode 9000) en laat een Turk met Turks/Gent accent een multicultureel lied “zingen” over Gent. In het clipje worden Tunesische en Algerijnse vlaggen samen met Buffalo-attributen (om banden met voetbalclub AA Gent te suggereren) gebruikt.

Het liedje is een promo voor de multikul-maatschappij, waarin Turkse jongeren openlijk hun wijken voor zichzelf opeisen (“ ’t is mijne coté”) en openlijk de politie van agressiviteit beschuldigen (“Flikken agressief gelijk nen pitbull die je loslaat”). Verder wordt in het multiculturele Gent waar waterpijp gerookt wordt, thee gedronken en pitta gegeten, een Moskee en gesluierde vrouwen met meer respect in beeld gebracht dan bijvoorbeeld de politie, de Lijn en sommige autochtonen.

Door de ganse clip heen worden in heel Gent zichtbaar op alle mogelijke plaatsen zelfklevers aangeplakt door gemaskerde jongeren. Het betreft stickers met daarop een jongeman met een gebouw op de achtergrond en Arabische tekens, wellicht reclame voor hun debuutalbum. Dit gebeurt overal in Gent op:

– Palen
– Verkeersspiegels
– Officiële plakaten van de stad Gent
– Winkels
– Verkeersborden
– Deuren
– Politiewagen
– Tram van de Lijn (waar men zelfs op de achterbumper springt terwijl hij rijdt)
– Enz…

Bovendien wordt in het clipje een al dan niet echt pistool in de nek van een andere jongere gehouden (dit gebeurt door Achmed op tijdstip 2:23) Het filmpje eindigt met het cliché van een vervelende autochtone Gentse restauranthouder die de “arme” Turkse jongen tot werken aanmaant omdat hij zat te dromen van “Gent negenduuzend”. Deckmyn is niet te spreken over deze clip en zal nagaan welke maatregelen er hiertegen kunnen worden ondernomen.

Bron: http://www.johandeckmyn.be/4/40/