Steven H – Ik, Steven H (Digg)

30 september 2010


U kunt er gerust een scheut vitriool op innemen: slechts een select kransje woordenaars heeft het in zich om een rapper te worden. En toch kan hiphop uit de meest onverwachte hoek komen. Bij Steven H treft u bijvoorbeeld geen gouden kettingen, harem ho’s of scheefgezakte baseballpet aan. Deze ambtenaar uit het West-Vlaamse Kaster is namelijk goed genoeg van de tongriem gesneden om ook indruk te maken zonder totetrekkerie. Een mic, een geutje existentiële zielenpijn en wat mespuntjes zelfrelativering: meer heeft deze hiphopbeatpoëet niet nodig om de neus aan het venster van de Vlaamse hiphopscene te steken. ‘t Zit mee voor Steven H!

Voor veel jonge wolven is de grens tussen aanmodderen en aan de weg timmeren flinterdun. Niet voor Steven H echter: ‘K’ad Ui Pertank Gezeid’, z’n eerste wapenfeit, ging nog onopgemerkt voorbij, maar dat was bij z’n succesvolle passages in wedstrijden als Westtalent, het Oost-Vlaams Rockconcours en Het Groot Geweld niet langer het geval. En als Dame Justitia haar duit in het zakje doet, zal ‘Ik, Steven H’ zeker voor een upgrade van z’n carrière zorgen.

Bewijsstuk nummer 1: single en openingsnummer ‘t Zit Tegen’. Boven een electrogroove die vetter is dan Herwig Van Hove na een 7 gangen menu spuwt Steven H z’n ennuie de vie in de microfoon. Het resultaat is een soort anthem voor pendelende werknemers die hun vermoeide knoken elke dag naar Brussel slepen. De antipode van ‘t Hof van Commerce’s ‘Kom Mor Ip’, maar minstens even verslavend en catchy.

Lees verder => http://www.digg.be/articles.php?id=3188