Rappende ambtenaar op matje geroepen door werkgever

5 oktober 2010


Steven H. schoot een videoclip in de gebouwen van zijn werkgever. ‘Imagoschade’, volgens de Kanselarij van de Eerste Minister. De single ”t Zit tegen’ van de in het West-Vlaams rappende Steven H. verhaalt over het weinig opwindende leven van een jonge ambtenaar. Steven Heyse, afkomstig uit het West-Vlaamse Kaster en in Gentse muziekkringen beter bekend als Steven H., schoot daarbij een videoclip die een dag in zijn leven uitbeeldt.

We zien hem aan de ontbijttafel met een T-shirt en een koffiekop met het bekende logo ‘.be’ op en een groot deel van de dag wordt ingenomen door de lusteloze treinreis van Gent naar Brussel en de slome bezigheden in zijn duffe bureau in de gebouwen aan de Wetstraat 14. Een droogkomische clip bij een goed nummer, vindt ook Tom ‘Admiral Freebee’ Van Laere: ‘Ik vind het een echt anthem voor de ambtenaar, het zou een hit moeten zijn.’ Iedereen die Steven H. al aan het werk zag, weet dat de man zijn muziekmissie heel serieus neemt, maar dat er breed gelachen mag worden.

Zijn werkgever kon er echter minder om lachen. Vorige week woensdag mocht Heyse, die in het echte leven het federale portaal Belgium.be beheert, het komen uitleggen voor het Directiecomité van de Kanselarij.

‘Aan de ene kant tonen het lied en de clip aan dat ambtenaren creatieve mensen zijn, wat juist haaks staat op de algemene opvatting’, zegt men daar. ‘Maar ambtenaren hebben naast rechten ook plichten, en we hebben mijnheer Heyse erop gewezen dat hij zijn creatieve uitingen best gescheiden houdt van zijn professionele bezigheden. De clip geeft blijk van weinig respect voor zijn werkgever, de ambtenarij en het beschermde logo ‘.be’. Er is een zekere imagoschade. Dat we hem op het matje roepen, is een procedure zoals die staat vermeld in het statuut van de ambtenaar. Dit is zeker geen halsmisdaad en mijnheer Heyse is en blijft een zeer gewaardeerde medewerker.’

Bron: De Standaard Online

Updates

  • Nieuwsblad
  • Krant van West-Vlaanderen
  • Q-Music
  • Radio 1