Jizz, the King of 2060

2 november 2010


We hoorden van ‘The King of 2060′. En als de buurt een King heeft, dan zou het van weinig eerbied getuigen als we hem geen bezoekje zouden brengen. Op audiëntie dus bij Tom van Hooydonk alias The King of 2060. In het dagelijkse leven beter bekend als Jizz. Zijn pseudoniem heeft z’n voornaam ingehaald. Een staalhard bewijs van mateloze ambitie.

Jizz is niet geboren maar wel getogen in Antwerpen 2060. Hij woont er sinds ’94, met een Portugese moeder en een Belgische vader. Gemixte roots in een gemixte buurt. Mix dat met een dosis rap- en schrijftalent, en de basis van een MC is gelegd. Zijn eerste nummer schreef hij in 2003. Over Antwerpen. Omdat de stad eens op de muziekkaart gezet moest worden, in zijn taal, volgens zijn visie en op een stevige beat. Het nummer sloeg aan, en daarmee had hij de smaak te pakken.

Al snel volgden er meer nummers, formaties, groepjes en de lancering van Mademenmuzik, een independent label van gelijkgezinde talenten die elkaar helpen en dus versterken (een platform van MC’ers, DJ’s en producers, maar evengoed mensen die websites, posters en dergelijke maken).

Vandaag is The King of 2060 goed voor 3 eigen mixtapes, eentje met Mademenmuzik, 2 mini-albums en 1 full album. Buiten de studio vult hij z’n palmares aan met optredens, battles, in zowel binnen- als buitenland. We zeiden het al, Jizz doet iets met z’n ambitie.

Lees verder op 2060.be