Ja-Zon – Op Weg Na De Hemel (RifRaf)

2 december 2010


Is er iemand gestorven, vroegen wij ons af na het beluisteren van ‘Op Weg Naar De Hemel’, het debuut van rapper Ja-Zon. Een blik op de tracklist (‘Op Weg Naar De Hemel’, ‘Ingewikkeld’ , ‘Pijn’) laat alvast enig onheil vermoeden en ook lyric-gewijs is dit heus geen shiny happy people-plaat. “Als ‘t leven mij dumpt, pech voor het leven”, gaat het in ‘C’est La Vie’, een mijmerende track waarin het leven vergeleken wordt met een relatie, met alle ups en downs van dien. Fatalistisch of hoopvol? Pick your pick. Wij werden tamelijk neerslachtig bij het beluisteren van dit uitstekende album, maar anderen onthouden misschien de positieve woorden die ‘Op Weg Naar De Hemel’ ook bevat. Een lach en een traan dus, zoals het leven zelf.

Review door (wd) voor RifRaf © 2010