Batteraaf zet Limburg op de kaart met ‘e vlegske’

Batteraaf lanceert zijn eerste videoclip waarin hij de toeschouwer meeneemt op een verrassende tocht doorheen de provincie Limburg. Geen toevallige keuze. Hoewel Batteraaf zijn geboortestreek sinds 3 jaar geruild heeft voor een leven in de op één na grootste stad van het land, draagt hij Limburg steeds in zijn hart… en op zijn tong! Al rappend in het Limburgs, springt hij vliegensvlug van de ene bezienswaardigheid naar het andere, meer vergeten, ‘plekske’ die de provincie rijk is. Ondertussen geeft Batteraaf je heel wat ‘weetjes’ over zijn prachtig dialect mee. ‘Woorden komen vet’ is een ware ontdekkingstocht voor ogen en oren voor zowel Limburger als niet-Limburger. Wedden dat er nog heel wat te ontdekken valt?

De naam ‘Batteraaf’ doet dan misschien geen belletje rinkelen, Davy Wolfs uit Riemst draait al lang mee in de Vlaamse hiphopscene. Met zijn solowerk onder ‘Wolfface’ of als stichtend lid van ‘Rhymedealaz’ en later ‘Legends of Greytown’ sierde hij al menig podia waaronder de Velinx, Poorthuis, Playfestival, Pukkelpop, Muziekodroom, Petrol, Culture Club,…Engels was voor hem de taal waarin hij zich het best kon uitdrukken maar zijn waar schijftalent komt pas echt naar boven in zijn eigen taal. Batteraaf omschrijft zijn raps als grappig, maatschappijkritisch, spitsvondig, cynisch maar vooral eerlijk!

Van de Maaskant tot tegen Brabant is Batteraaf represent. Langs bronsgroen eikenhout, via gigantische muren vol graffiti tot het gezelligste volkscafé uit Limburg, Batteraaf weet het allemaal zijn. Hij toont je in zijn videoclip Limburgs mooiste kanten, van de mijnsite in Winterslag, tot moderne architectorale verwezelijkingen zoals het dakterras op het Raddison Blu Hotel in Hasselt en de nieuwe brug over het Albertkanaal in Kanne.

Een trip langs Batteraafs geboortegemeente Riemst is onontbeerlijk in deze Limburgse roadmovie. Het is hier dat Batteraaf de liefde voor muziek te pakken kreeg en zowel het Riemsters als het Kanners dialect met de paplepel naarbinnen kreeg. Het is ook daar dat hij het woord Batteraaf oppikte. ‘Batteraaf’ is afgeleid van het (Nederlands-)Limburgs dialectwoord ‘Batteroaf’ of ‘Batroaf’ dat vlegel, druktemaker of kwajongen betekent.

De videoclip van ‘Woorden komen vet’ kwam tot stand met nog meer Limburgs talent. Bart Winckers uit Riemst: regie en motion graphics en Tom Voets uit Guigoven: camera en montage.

De beat is dan weer van Ewoud Braem uit Aalst (Alosta), de man achter ‘Geile Gleuf Maddefakkers’ en ‘Bockie’. Maar hé, Limburgers zijn wereldburgers, niet waar.

Videoclip ‘Woorden komen vet’ vanaf nu te bekijken op:

www.batteraaf.be ( + 3 nummers gratis te downloaden!)
www.youtube.com/watch?v=HLUAUf9-OeA
www.facebook.com/Wolfface
www.facebook.com/pages/BATTERAAF/387243121321

Meer info

Batteraaf – www.batteraaf.be – wolfface [at] telenet.be