Urban Channel gaat Mechelse hiphopcultuur in beeld brengen

17 december 2010


Mechelen, 15 December 2010 – In het begin van het jaar 2011 gaat Urban Channel van start, een nieuw platform dat een hele waaier aan Urban muziekprojecten gaat aanbieden: nieuws, interviews, muziekclips en een website. Urban Channel mikt op de leeftijdscategorie 14 t.e.m 20 jaar, jongeren die interesse tonen in Dance, rap en tal van andere activiteiten die onder de noemer hiphop vallen. Een samenwerking met rappers en producers, enz zal zeker de rode draad vormen door heen de toekomst van Urban Channel. Het produceren van muziekclips voor rappers uit de regio Mechelen of het aangaan van co-producties behoort ook tot de plannen.

Urban Channel werd bedacht door de jonge Tv-maker Davy De Facq en Jordan Colo, manager van de hiphopformatie Swaggteam. Maanden later kwam Kenny Nsumbu Mpaka het management team verstevigen. Jordan Colo, Davy De Facq en Kenny Nsumbu Mpaka zullen niet alleen de gezichten worden van Urban Channel, zij zullen daarnaast ook de volledige inhoudelijke lijn van de zender gaan bepalen. Ze willen met Urban Channel een belangrijke rol gaan spelen in de Mechelse hiphopwereld en de bekendheid van de lokale scene in België en Nederland verhogen.

Showbizz programma ‘M.J Show’:

Om het concept meer kleur te geven brengt Urban Channel in het voorjaar van 2011 een nieuw showbizz programma waarin de lokale hiphop centraal staat. Het programma wordt maandelijks uitgezonden en zal reportages, making of’s van muziekclips en nieuwtjes brengen in het programma. Het programma wordt geregisseerd door Davy De Facq en wie de presentaties op zich zal nemen, word in het voorjaar van 2011 bekend gemaakt.

Audities en Vacatures:

De zender plant nog meer toekomstige producties en promostunts. Er werd een website opgericht om iedereen op de hoogte te houden van de audities en vacaturen, om de beste en geschiktste personen te casten om samen met hen van Urban Channel een succes te maken.

website: http://www.wix.com/urbanchannel/audities
mail adres: Urbanchannel.management [at] hotmail.com

Jordan Colo, Davy De Facq en Kenny Nsumbu Mpaka zijn zeer optimistisch over het project, en hebben er het volste vertrouwen in dat Urban Channel kan uitgroeien tot een referentie voor iedereen die van ver of dichtbij betrokken is in de wereld van de Mechelse hiphop en zijn artiesten.