BLK & Frankzinnig – Onderweg (RifRaf)

21 februari 2011


Nederlandstalige rap gaat al te vaak nog gebukt onder krampachtige machopraat, een klip die BLK & Frankzinnig weten te ontwijken op hun debuutplaat Onderweg. Nomen est omen en dus geeft Onderweg de ambitieuze levenswandel weer van het Limburgse tweetal, dat stelselmatig een carrière probeert uit te bouwen in de muziekindustrie. Hoewel zoiets niet altijd van een leien dakje loopt, zoomt het duo voornamelijk in op de mooie momenten van zo’n muzikale reis: hoop, trots en volharding vormen dan ook grotendeels de muzikale leidraad doorheen de tracks. De mellow beats, meermaals opgesmukt door een lijzige pianoriedel, passen bovendien uitstekend bij de bescheiden, hoopvolle teksten. Geen onaardig debuut.

Review door (wd) voor RifRaf © 2011