Buyse – Buyse (RifRaf)

8 maart 2011


Is het een opwarmertje voor het grof geschut — lees: de comeback van het voltallige Hof Van Commerce? De kans is groot, want Serge Buyse, partner in crime van Flip Kowlier bij de Vlaamse oerhiphoppers uit Izegem geeft op zijn titelloos solodebuut niet de indruk hier een volwaardige nieuwe carrière te willen laten op volgen. Alsof hij ergens best wel beseft dat hij op zijn eentje niet de présence en de flair heeft van zijn bloedbroeder en dat dit dus niets méér hoeft te zijn dan een teasende aanloop naar de grote terugkeer. De manier waarop Buyse er zich soms van af maakt met een soort hinkende rhyme die als een tang op een varken slaat, hoe hij hier en daar al te makkelijke rijmwoorden zoekt om zijn stukje af te maken of te weinig inventiviteit en variatie aan de dag legt: het is met pijn in het hart dat we het moeten vaststellen. Uiteraard hébben wij ook gelachen met sommige vondsten, maar te weinig. Wat niet wegneemt dat we uitkijken naar wat ‘t Hof straks zal doen, mét een wisselwerking tussen Domestik en de Levrancierofte Flip die op dit album trouwens al een groot deel van de (wel voortreffelijke) productie deed. Makt mo da’t buust, kerels!

Review door fj voor RifRaf © 2011