Vlaamse rapper schiet prostituee neer

NIEUWPOORT – De laatste videoclip van West-Vlaamse rapper Walter Ego toont het merkwaardige liefdesverhaal van een jonge man en een tippelaarster. De clip begint heel onschuldig en stevent recht op de gebruikelijke clichés af, maar krijgt een gruwelijke wending naar het einde toe. Tegenstanders betreuren dat hiphoppend Vlaanderen op die manier eens te meer in een slecht daglicht wordt gesteld.

“Ik kan begrijpen dat mensen zich gechoqueerd voelen bij het bekijken van de clip,” zegt Walter Ego, “maar wat zich afspeelt in het nummer is gewoon bedoeld als uitvergroting van een typische situatie waarbij iemand halsoverkop verliefd wordt op de verkeerde persoon. In het verhaal lijkt die persoon in eerste instantie de prostituee te zijn, tot aan het einde blijkt dat het hoofdpersonage zelf een gestoorde ziel is.”

Het lied Rode TL’s werd al een jaar geleden opgenomen, maar werd nieuw leven ingeblazen dankzij het Britse filmploeg Projection-3, onder leiding van regisseur Krin Juangbhanich. Er werd gefilmd in Gent, Leuven, Brugge en Nieuwpoort.

De clip is te vinden op www.walterego.be of hier op Vlaamse Rap.